lunes, 2 de abril de 2018

MESUREM DISTÀNCIES MOLT GRANS! (3r)

Hola famílies!

Els de 3r hem estat treballant les mesures durant aquest segon trimestre. Vam començar fent estimacions de la classe (quants metres feia?) i fent servir els nostres pams. A partir d'aquí, hem mesurat moltes coses per tota l'escola, d'altres de més petites (fent servir el cm) i d'altres de moolt i moolt petites (utilitzant el mm).

Per acabar però, vam voler anar a mesurar distàncies MOLT grans, tot fent servir el quilòmetre. Així doncs, el dilluns vam sortir de l'escola i vam anar fins a la zona de la Riera. Primer de tot vam fer estimacions.... Quants quilòmetres hi ha? Menys d'1 quilòmetre? Entre 1 i 2 quilòmetres? 2 o 3? o més de 3? La gran majoria de nosaltres vam pensar que hi havia entre 1 i 2 quilòmetres. Amb molta curiositat vam anar cap a la Riera i, amb la bici d'en Carles, ho vam poder comptar.

Una vegada arribats allà vam veure que, des de la PORTA B fins a la Riera hi havia 960 metres, gairebé 1 quilòmetre (l'Ílias i en Brahim van ser els únics que ho van encertaar!!!). A continuació, vam aprofitar que estàvem a la Riera per començar a conèixer el terreny on es fa el Duatló i a mesurar distàncies (també vam aprofitar per entrenar-nos una mica tot corrent!).

Abans de marxar, i en parelles, els vam proposar que caminessin i s'aturessin quan ells creien que havien caminat 100 metres.... i l'Oriol i en Gianni van ser els que van fer-ho exactes!!!



de camí a la zona de la Riera


mesurant un metre

en Jose mesurava les seves passes


amb un metre mesuraven quantes passes havien de fer


treball en equip: ens ajudem a mesurar



mesurem 100 metres...qui s'apropa més?


1 comentario: