ESTRATÈGIES MATEMÀTIQUES


T. multiplicar de Cristina Erra CanadellHola famílies!

Aquest dilluns els alumnes de 4t van portar molts cromos (d'animals, jugadors de futbol, dibuixos de la Gorgeous...) i com que són tan generosos ens els vam repartir (només ho vam fer veure, després cadascú es va tornar a emportar els seus!).

Així doncs, repartint cromos hem après a DIVIDIR. 


En Biel i en Jofre amb els 17 cromos que els hi van tocar
Vam voler practicar amb números més grans, i vam "repartir" 170 bombons entre la meitat de la classe.

La DIVISIÓ dels bombons
Estem molt il·lusionats i amb ganes de continuar DIVIDINT!
Fins aviat,


Hola famílies,

La Cristina ens ha formulat un nou repte: quants cigrons (aproximadament) hi ha en un paquet d'1Kg? Després d'observar-lo, tocar cigrons, pesar-los... cadascú ha formulat la seva estimació:

Un exemple d'estimació del nombre de cigrons

A continuació hem decidit que obriríem el paquet i els agruparíem en fent una centena i que , per tant, posaríem cent cigrons a cada got:
Hem omplert un total de 17 gots/17 centenes que signifiquen 1.700 cigrons.En un pot de vidre molt petit i hem posat els sobrants (70) que després hem agrupat en desenes. En total, doncs, en el paquet hi havia 1.770 cigrons. Aquest repte ens ha permès començar a treballar amb nombres més grans, i així parlar de l'Unitat de Miler.

Continuem treballant!!!Hola famílies,

Primer de tot us volem animar a participar al taller de COM APRENEN MATEMÀTIQUES ELS NOSTRES FILLS? que es celebrarà el proper dimecres 13 de desembre a les 19:00h a càrrec de la Carme Ginebra i la Marta Boixader. Recordeu de confirmar la vostra assistència per mail (espaiperfamilies@gmail.com) abans del dia 10!!! Us hi esperem!!

Mentrestant us adjuntem uns tutorials que us ajudaran a introduir-vos en el taller i a comprendre com es treballen les operacions bàsiques a l'escola. Els tutorials són fets per una de les formadores, Marta Boixader, i una servidora.

ESTRATÈGIES DE SUMA: DESCOMPOSANT ELS NOMBRES


ESTRATÈGIES DE SUMA: SUMANT A LA RECTA NUMÈRICA ESTRATÈGIES DE RESTA: BUSCANT EL NÚMERO AMAGATESTRATÈGIES DE RESTA: RESTEM A LA RECTA NUMÈRICAESTRATÈGIES DE MULTIPLICACIÓ: FEM SERVIR UN REQUADRE!


ESTRATÈGIES DE DIVISIÓ: DIVISIÓ AMB NOMBRES DE REFERÈNCIA!No deixeu mai d'aprendre!!!!

5 comentarios:

 1. Que bé aquestes estratègies de mates. Ens ajudaran molt. Gràcies!

  ResponderEliminar
 2. m'agrada molt fer matemàtiques ,i a mes a mes aprenem molt.


  Bruna Hernaiz Mora

  ResponderEliminar
 3. Es molt guai la manera de dividir.

  ResponderEliminar
 4. M'agrada molt la aquesta manera de dividir

  ResponderEliminar
 5. m'agraden les fraccions
  Rita cuadrado :)

  ResponderEliminar